Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στ. Πιτσιόρλας: Τον Σεπτέμβριο τελειώνουν οι αδειοδοτήσεις για το Ελληνικό

Η επένδυση στο Ελληνικό έχει ουσιαστικά τελειώσει, ενώ και οι ιδιωτικοποιήσεις κινούνται με γρήγορα βήματα και σε δύσκολα θέματα διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος τονίζει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πέτυχε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», «τα δύο προηγούμενα προγράμματα έμειναν στη μέση και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα» και αυτό είναι κάτι που «δεν μπορεί να το χωνέψει η αντιπολίτευση και γι’ αυτό προσπαθεί πάση θυσία να ανακόψει την ολοκλήρωση αυτής της φάσης του κυβερνητικού έργου».

Για τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών ισχυρίζεται ότι «κάθε λογικός άνθρωπος θεωρεί ότι οι εκλογές αυτή την ώρα θα ήταν κάτι πάρα πολύ αρνητικό για την οικονομία και την πορεία της χώρας» και γι’ αυτό θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Τα πράγματα στις επενδύσεις προχωράνε με ένα ρυθμό -με βάση τις δυσκολίες- εντυπωσιακό» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και ειδικότερα για το Ελληνικό υπογράμμισε ότι «έχουμε ουσιαστικά τελειώσει. Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος ήταν το μείζον θέμα. Έχουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα εγκεκριμένο από το ΣτΕ πια, με μια ομόφωνη απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ και μένουν κάποιες διαδικαστικές πράξεις που προετοιμάζονται. Η εταιρεία, η Lamda, καταθέτει τα τελικά της σχέδια και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν εκδοθεί δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις που μένουν για να τελειώσει όλη η διαδικασία αδειοδότησης της πρώτης φάσης για να ξεκινήσουν τα έργα. Το Ελληνικό προχωράει».

Όπως είπε προχωράει και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. «Είχαμε το αποτέλεσμα με τον ΔΕΣΦΑ που ήταν εντυπωσιακό. Ολοκληρώνεται και η διαπραγμάτευση για την παράταση της σύμβασης στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα ΕΛΠΕ. Θεωρώ ότι γίνονται βήματα πάρα πολύ μεγάλα και σε δύσκολα θέματα. Επίσης έχουμε σημαντικές επενδύσεις που ”τρέχουν” αυτή τη στιγμή. Το 2017 ήταν σε μια χρονιά πολύ σημαντική για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα. Είμαστε σε ποσοστό του ΑΕΠ που ήμασταν το 2006» ανέφερε.

Για δε την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στους κυβερνητικούς χειρισμούς, σημείωσε ότι πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς κριτική κάνει στην κυβέρνηση.