Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας να περάσει έξω από το κόκκινο χαλί και να αντικρίσει τα πραγματικά προβλήματα.

Κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λήμνο και τη Λέσβο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9.89 «θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει έξω από το κόκκινο χαλί, να δει έξω από τις φιέστες και να αντικρίσει τα πραγματικά προβλήματα». Αν και, όπως συμπλήρωσε «δε νομίζω ότι είναι εύκολο με τόσο αστυνομικό κλοιό γύρω του».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι τα σημαντικά προβλήματα του νησιού έχουν να κάνουν με την ανικανότητα της κυβέρνησης και τη γραφειοκρατία του κράτους, καθώς η Ε.Ε. έχει δώσει χρήματα από τον Σεπτέμβριο για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών, αλλά ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί. «Γιατί δεν εκταμιεύονται; Γραφειοκρατία από τον Σεπτέμβριο; Υπάρχει ένα διοικητικό σύστημα, κομματικό, που εναλλάσσεται ανάλογα με τις κυβερνήσεις, το οποίο φρενάρει τα λογικά πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν στην χώρα» σημειωσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και αλλαγή πολιτικής» και πως δεν πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές, καθώς από μόνες τους δεν αλλάζουν το πρόβλημα της χώρας. Έκανε επίσης ευθεία αναφορά στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αν και «η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να το αλλάξουμε μετά τις εκλογές».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά τον Αύγουστο, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας πιστοληπτικής γραμμής αμύνης, ώστε, όπως τόνισε, «να ξέρουν οι αγορές και οι δανειστές ότι μπορεί η χώρα να βρει και από αλλού λεφτά». Διαφορετικά, όπως είπε, «θα υπάρχει μια άγρια συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας».

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε πως δεν το θεωρεί «τελειωμένο» και επανέλαβε τη σημασία συνεργασίας με τους βόρειους γείτονές μας καθώς «αν κλείσουμε εμείς τις πόρτες στα Σκόπια σήμερα, θα γίνουν προτεκτοράτο των Τούρκων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει