Στην Γειτονιά των Αγγέλων ο Θανάσης Οικονόμου – Συγκινητικό Ηχητικό: Πριν λίγες ημέρες στο ραδιόφωνο με τον Γιώργο Κουμιώτη

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ…

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Οικονόμου, ένα από τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος. Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής, σε ηλικία 92 ετών, έχοντας δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια και έχοντας συντελέσει τα μέγιστα για την Δημοκρατία στον τόπο.

Πριν λίγες ημέρες, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, όπως συνήθιζε, είχε μιλήσει με τον Γιώργο Κουμιώτη στα ερτζιάνα:

Ο Θανάσης Οικονόμου είχε γεννηθεί την 1η.07.1929 στην Πύλη Τρικάλων. Το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ. Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στο Βόλο, όπου μετοίκισε η οικογένεια, το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων. Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σωκράτη και Βασίλη.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία Γκλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, τη ΣΕΚΕ, τη ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΡΑΤΟΒΑΤΟΡ ΕΛΛΑΣ, τη ΣΠΕΚΑ, την ΕΒΕΞ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Βαθιά δημοκράτης, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου, Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, γραμματέας της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων. Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος Βόλου, όπου διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας ΔΗΤΕΒ.

Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο, και το Βαγγέλη, υπάλληλο της ΕΒΟΛ, από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει