Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στην Γεννηματά η καθαρή εντολή συγκυβέρνησης είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με Ν.Δ.

Στο 61,5% το εκλογικό ποσοστό στη Μαγνησία, ψήφισαν 2.137

Η Φώφη Γεννηματά εκλέχθηκε στο τιμόνι του υπό συγκρότηση τρίτου φορέα, του χώρου της Κεντροαριστεράς, εκείνου του χώρου δηλαδή που τα στελέχη του θεωρούν ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κυβερνησιμότητα της χώρας τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας καθαρή εντολή συγκυβέρνησης είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη Ν.Δ., όποτε κι αν αυτό χρειαστεί.

Σε ότι αφορά την Μαγνησία, το εκλογικό ποσοστό νίκης της κας Γεννηματά άγγιξε το 61,5%, έναντι του 37% του Νίκου Ανδρουλάκη, που σημαίνει 1.315 ψήφους εκ των 2.137 που ψήφισαν συνολικά στον β’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

 

Φώφη Γεννηματά: Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες

“Από αύριο, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών, για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, βάσει του οποίου επικράτησε του συνυποψήφιου της Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 57% έναντι 43%, αντίστοιχα.

Στη νικητήρια δήλωσή της, η κα Γεννηματά είπε ότι «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, «που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες και «έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα».

Τόνισε, δε, ότι έχει «πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ».

Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια «σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Απάντηση στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης. Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δήλωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας», τόνισε στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει