Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Στο λιμάνι της Αλχεθίρας έδεσε πλοίο με 87 μετανάστες

Στο λιμάνι της Αλχεθίρας έδεσε τελικά σήμερα πλοίο ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης με 87 μετανάστες, που είχαν διασωθεί από τις 2 Αυγούστου ανοιχτά της Λιβύης.

Μετά το ιταλικό όχι και διαπραγματεύσεις με αρχές διάφορων αρχών, το πλοίο της Proactiva Open Arms έλαβε το πράσινο φως από τη Μαδρίτη να καταπλεύσει σε ισπανικό λιμάνι. Είναι το δεύτερο πλοίο με μετανάστες, που δέχεται η Ισπανία, επτά εβδομάδες μετά την υποδοχή του Αquarius- του οποίου η περιπέτεια είχε πυροδοτήσει ενδοκοινοτικές συγκρούσεις.

Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι γύρω 10:20 ώρα Ελλάδας. Η Ισπανία έχει δημιουργήσει νέο κέντρο υποδοχής στην περιοχή, καθώς εκατοντάδες μετανάστες φθάνουν κάθε εβδομάδα στις ακτές της Ανδαλουσίας με αυτοσχέδια σκάφη.

Η Ισπανία έχει αναδειχθεί φέτος στην κορυφαία πύλη εισόδου στην Ευρώπη παράτυπων μεταναστών –κυρίως από την Αφρική– που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους αναχωρώντας από το Μάγρεμπ με αυτοσχέδια πλεούμενα. Σχεδόν 24.000 άνθρωποι έχουν φθάσει δια θαλάσσης στην Ισπανία από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.