Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συγκέντρωση την Κυριακή στο Βόλο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Στις 10.00 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο, από την Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Άλλη μια Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά προς τέρψιν, τάχα, του αγοραστικού δυναμικού.

Μας καλούν ξανά να δουλέψουμε, να θυσιαστούμε για τα κέρδη των εργοδοτών, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ε.Ε.

Άλλη μια Κυριακή μας ζητούν να ξεχάσουμε και τα τελευταία ψήγματα εργατικού δικαίου κερδισμένου με αίμα και αγώνες.

Τι κι αν η κυβέρνηση ζητούσε χρόνο, προκειμένου να δει τι θα κάνει με δαύτην. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, να δείξει πως η επίθεση όσων εκμεταλλεύονται τις ζωές μας συνεχίζεται ακάθεκτη. Μια επίθεση που εξαπολύθηκε από το 1ο μνημόνιο και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ως το 4ο μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών. Μνημόνια που αλλάζουν μόνο πρόσωπα και υπογραφές, αλλά κατ’ ουσία αποτελούν, όλα, μια κλιμακούμενη σε ένταση και βάθος, καταδίκη του λαού και τη νεολαίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε συγχρόνους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.

Και αυτή την Κυριακή, όπως και κάθε Κυριακή που κλέβουν από τις ζωές μας, δίνουμε την μάχη εναντία στο κατεστημένο του κεφαλαίου και της ελεύθερης αγοράς του. Αυτής που δημιουργεί κάθε είδους «Ηλεκτρονική» και «ΙΑΝΟ». Αυτής που πετάει στο δρόμο εργαζόμενους γιατί δεν είναι αρκετά «παραγωγικοί», γιατί δε χαμογελούν αρκετά, γιατί δεν αποδέχονται οι ζωές τους να είναι αναλώσιμες για τα αφεντικά.

Σε αυτόν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα που εγκαθιδρύεται μέρα την μέρα, νομοσχέδιο το νομοσχέδιο εδώ και 7 χρόνια θα πρέπει να απαντήσουμε με την ορμή της γενιάς που της τα πήραν όλα, μαζί και το μέλλον της.

Αυτή η γενιά θα βρει τα νέα εργαλεία που θα βάλουν πλάτη στο εργατικό κίνημα. Ο αγώνας μας να πάρουμε πίσω την κλεμμένη μας ζωή θέλουμε να γίνουν η σπίθα που θα ανάψει την φωτιά στο εργατικό κίνημα. Να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χεριά και θα διεκδικήσουμε στο δρόμο όσα μας ανήκουν.

Ως Attack στην ανεργία και τη επισφάλεια στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές μας. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα από τα δικαία αιτήματα μας!

Δεν εγκαταλείπουμε κανένα δικαίωμά μας!
Δεν υποχωρούμε από καμία ανάγκη μας!
Η Κυριακή θα παραμείνει αργία για όλους.

Απαιτούμε:
Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Αυξήσεις στους μισθούς – Λιγότερη δουλειά – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας

Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

στις 17/9 στις 10 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει