ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Με κατάνυξη στα καλντερίμια της Σκιάθου τα ξημερώματα η περιφορά των Επιταφίων

Χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου, της πρώην Υφυπουργού Ζέττας Μακρή, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών

Συγκίνηση και κατάνυξη στο νησί του κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, όπου λίγα λεπτά πριν από τις 4.00 τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου ξεκίνησε από τους Ιερούς Ναούς η περιφορά των Επιταφίων στα καλντερίμια της χώρας του νησιού.

 

Πλήθος πιστών, ντόπιοι και επισκέπτες που καταφθάνουν κάθε χρονιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού, για να ζήσουν την εμπειρία της μεταμεσονύχτιας περιφοράς, συνόδευσαν τους Επιτάφιους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου και παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, της πρώην Υφυπουργού Ζέττας Μακρή και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Τις εντυπώσεις κέρδισε για άλλη μια χρονιά ο προεξάρχων, απαγγέλοντας τους θρηνητικούς ψαλμούς ως προπομπός των Επιταφίων που ακολουθούσαν, ανάμεσα σε φωταγωγημένα σπίτια, στις αυλές των οποίων υπήρχαν αναμμένα κεριά, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και τη στιγμή της επιστροφής των Επιταφίων στους Ιερούς Ναούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει