Συνάντηση Κολυνδρίνη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Η μεταφορά των μαθητών και τα κενά στις σχολικές μονάδες στο επίκεντρο της συνάντησης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, υποδέχθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Μεταξύ των κύριων θεμάτων, συζητήθηκε η μεταφορά των μαθητών από και προς τις Σχολικές Μονάδες. Η αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε πως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη, από το αρμόδιο Υπουργείο την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), διαπιστώνοντας ότι δεν επιλύει καίρια προβλήματα, όπως την απαλοιφή χιλιομετρικών περιορισμών και την απαλοιφή του όρου των ενενήντα (90) λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία, κάτι που η κ. Κολυνδρίνη το χαρακτήρισε επιεικώς απαράδεκτο.

Τόνισε ότι έχει έρθει σε επικοινωνία αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα της μετακίνησης των μαθητών με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει συναντηθεί τόσο με τον Υπουργό Παιδείας, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στέλνοντας παράλληλα και σχετικό υπόμνημα για τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα με τα κενά που παρατηρούνται σε σχολικές μονάδες τόσο στην Ηπειρωτική, όσο και τη Νησιωτική Μαγνησία, με την κ. Κολυνδρίνη να αναφέρεται ότι η ίδια έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ενημερώνοντας για την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, κάτι που συναποφασίσθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο με την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Τέλος αποφασίσθηκε η από κοινού συνδιοργάνωση δράσεων με ποικίλα θέματα, όπως το βιβλίο, την εκπαίδευση, θέματα δηλαδή σχετικά με τους μαθητές, το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας γενικότερα, ενώ ευχαρίστησαν την κ. Κολυνδρίνη τόσο για την συνάντησή τους, όσο και για τις ενέργειες που ήδη έχει κάνει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει