Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρο

“Ο ελλιμενισμός των αρματαγωγών στον Βόλο αποτελεί την ορθότερη στρατηγικά λύση”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη ρητή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για μετακίνηση των αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο, προκειμένου να παραμείνει η 32η Ταξιαρχία στην περιοχή, επανέλαβε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος στον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Ο κ. Φλώρος τόνισε ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η ορθότερη στρατηγικά, προκειμένου να ενισχυθεί η 32η Ταξιαρχία και να ακυρωθεί ο προηγούμενος σχεδιασμός για την απομάκρυνση των πεζοναυτών από τον Βόλο. Με τον ελλιμενισμό των αρματαγωγών στο λιμάνι του Βόλου, οι πεζοναύτες αποκτούν μόνιμη δυνατότητα ετοιμότητας και επέμβασης, όποτε απαιτηθεί.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι γνωρίζει καλά τη Μαγνησία και τα πλεονεκτήματά της από την εποχή που υπηρετούσε στην περιοχή (την περίοδο 1994-1997) και εξήρε το αξιόμαχο της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Μαραβέγια για το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που αποδείχθηκε, όπως είπε, μέσα στο 2020, όσες φορές χρειάστηκε να εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας και να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει