Συνάντηση Ζέττας Μακρή με τον υφυπουργό Κοντοζαμάνη

Με την συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΥΠΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με πρωτοβουλία της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στη Βουλή, συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με τον υφυπουργό υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παρόχων Υγείας (ΠΑΣΥΠΥ), κ. Γ. Βιδάλης και ο ειδικός γραμματέας της ΠΑΣΥΠΥ, κ. Γ. Κουτρούμπας.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΥ ενημέρωσαν συνολικά και αναλυτικά τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που, κατά την άποψή τους, θα πρέπει να αναληφθούν από το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και καθοριστικά κάποια από τα χρονίζοντα ζητήματα ενώ, έθεσαν, με περισσή διεξοδικότητα, το θέμα, που, κατά κύριο λόγο, ταλανίζει τα μέλη του και απειλεί τη βιωσιμότητά τους και που δεν είναι άλλο από αυτό των υποχρεωτικών επιστροφών – Claw back. Στο τέλος της τοποθέτησής τους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΥ παρέδωσαν στον Υφυπουργό τις συνολικές προτάσεις τους για τον κλάδο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που ετέθησαν, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς τα αιτήματα του Συλλόγου, ενώ, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρχει συνεχή επαφή και στο μέλλον προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα θέματα που χρονίζουν και δημιουργούν μεγάλες δυσλειτουργίες στις εταιρείες και στους ασθενείς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες – μέλη του ΠΑΣΥΠΥ υποστηρίζουν χιλιάδες ασθενείς και βασικός τους στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, σύγχρονων τεχνολογικά προϊόντων και αποδοτικών λύσεων για τον ασθενή.

Η κ. Μακρή, αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΥ, ευχαρίστησαν θερμά τον υπουργό τόσο για την προθυμία του να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση όσο και για τη δέσμευση της συνεχούς επικοινωνίας με τα μέλη της ΠΑΣΥΠΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει