Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συνεχίζεται το ξεπούλημα των ιταλικών ομολόγων μικρής διάρκειας- Στο 4,13% το ελληνικό 10ετές

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το ξεπούλημα των ιταλικών ομολόγων μικρής διάρκειας, στον απόηχο δημοσιευμάτων για διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό.

Η απόδοση του 2ετούς και του 5ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύθηκε το πρωί κατά 22-25 μονάδες βάσης, στο 1,27% και 2,32%, σε υψηλό από τις αρχές Ιουνίου.

Το ιταλικό 10ετές ομόλογο ξεπέρασε προσωρινά το όριο του 3% για να υποχωρήσει αργότερα στο 2,98%, τη στιγμή που αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί παραίτησης του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος δέχεται πιέσεις για αύξηση των δαπανών και αμφισβήτηση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή, οι κλάδοι των κατασκευών και υπηρεσιών κατέγραψαν μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση τον Ιούνιο, με τη βιομηχανική παραγωγή πάντως να ενισχύεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετους ανέρχεται σε 4,13%, από 4,08% την Πέμπτη. Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου επίσης καταγράφει άνοδο στο 3,23%.