Συνέντευξη – κατάθεση ψυχής Μεϊκόπουλου στο Marconi 96,1: Θα ήθελα να ξεκινήσω με την αυτοκριτική μου…

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ο πήχης ενώ ήταν πάρα πολύ ψηλά, σε πολλές περιπτώσεις εγώ τον πέρασα από κάτω – Θα μπορούσα να πράξω πολύ περισσότερα – Ο περιφερειακός του Βόλου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί… Αργήσαμε πάρα πολύ να κινητοποιηθούμε – Βέβαια, νομίζω ότι πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια, με ένα μόνο γνώμονα, να κάνω ότι μπορώ με έντιμο τρόπο, με δημοκρατικό τρόπο, με ήπιο και μετριοπαθές ύφος, χωρίς να προκαλώ και χωρίς να προβαίνω σε τοξικές αντιπαραθέσεις…”

Σε μια συνέντευξη, σωστή κατάθεση ψυχής, προχώρησε το πρωινό της Δευτέρας ο πρώτος σε ψήφους Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη.

Ο νεαρός βουλευτής, άκρως συνειδητοποιήμενος αναφορικά με το μήνυμα της κάλπης αλλά και το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ξεκίνησε τη συζήτησή του με τον δημοσιογράφο, κάνοντας πρώτα απ’ όλα την δική του αυτοκριτική, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

“Θα ήθελα να ξεκινήσω, γιατί νομίζω ότι δεν πρέπει κανένα πολιτικός νέου τύπου, δηλαδή εάν θέλεις να αφήσεις πίσω σου το ξύλινο, το παλαιοκομματικό οφείλεις πάνω απ’ όλα στο πεδίο αυτό να είσαι ειλικρινής και σαφής, άρα νομίζω, αν σέβομαι τον εαυτό μου και σέβομαι και τους ανθρώπους οι οποίοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, κατά χιλιάδες όπως είπες, νομίζω ότι πρώτα θα έπρεπε να ξεκινήσω με την αυτοκριτική μου. Και θεωρώ ότι παρόλες τις προσπάθειες, τις οποίες μπορώ και αναλυτικότερα να τις απαριθμήσω, τί ακριβώς έγινε, τουλάχιστον από την δική μου πλευρά, τα τέσσερα αυτά χρόνια, νομίζω ότι ο πήχης ενώ ήταν πάρα πολύ ψηλά, σε πολλές περιπτώσεις εγώ τον πέρασα από κάτω. Πρέπει αυτό να το ομολογήσω. Διότι θα μπορούσα να πράξω πολύ περισσότερα, μέσα σε ένα όντως δύσκολο, ασφυκτικό θα έλεγα πολλές φορές και πολιτικά αλλά και από οικονομικής πλευράς, περιβάλλον. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Βέβαια, νομίζω ότι πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια, με ένα μόνο γνώμονα, να κάνω ότι μπορώ με έντιμο τρόπο, με δημοκρατικό τρόπο, με ήπιο και μετριοπαθές ύφος, χωρίς να προκαλώ και χωρίς να προβαίνω σε τοξικές αντιπαραθέσεις οι οποίες εν τέλει κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρουν τίποτα. Από εκεί και πέρα όμως είναι πολλά τα πεδία τα οποία θα μπορούσε κάποιος να με κρίνει και μάλιστα αυστηρά και θα έλεγα εν πολλοίς και δικαίως. Εγώ δε νομίζω ότι ήταν τόσο πρόβλημα επικοινωνιακό, δεν ήταν εκεί το ζήτημα, για εμένα το ζήτημα ήταν ότι θα μπορούσες και να ενισχύσεις συλλογικές προσπάθειες ούτως ώστε να έχεις προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Εφόσον είχες και την κυβερνητική δύναμη και την κοινοβουλευτική. Παράδειγμα. Δεν θα μπορούσε μέσα στα τέσσερα χρόνια αυτά να είχε κινήσει και να είχε αποπερατωθεί, εάν θέλεις κι ένα κομμάτι, αν όχι ολόκληρο το κομμάτι, του περιφερειακού του Βόλου; Θα μπορούσε να γίνει αυτό κατά τη γνώμη μου. Αυτό εννοώ ότι θα μπορούσα να ενισχύσω μια συλλογική προσπάθεια, αντιθέτως προσπαθήσαμε πολλές φορές σε μορφή ελεύθερου σκοπευτή να πιάσουμε θέματα του περιφερειακού… Το πρόβλημα ήταν χρονικό, αργήσαμε πάρα πολύ να κινητοποιηθούμε”.

Ερωτηθείς σχετικά με την διαμόρφωση του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Μεϊκόπουλος, εξήγησε: “Είναι μια μεγάλη διαφορά, είναι μια μεγάλη ήττα, δεν είναι όμως συντριπτική αυτή η ήττα και αυτό διότι το 23,9% είναι μια πολύ σοβαρή αφετηρία εκκίνησης προκειμένου να διεκδικήσεις ότι καλύτερο στις 7 Ιουλίου. Εγώ δεν πιστεύω ότι πάμε σε μια μάχη για να την χάσουμε, νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις αρχικά να μαζευτεί αυτή η διαφορά και περιθώρια, εάν θέλεις, ούτως ώστε εάν τα αξιοποιήσουμε σωστά ακόμα και να υπάρξει και μια διαφορετική κατάσταση στις 7 Ιουλίου. Στο χέρι μας είναι. Νομίζω ότι πήραν το μάθημά τους όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι επικοινωνιακό το πρόβλημα. Υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να πουν ότι δεν επικοινώνησε σωστά το έργο του, αυτό είναι πραγματικότητα σημαντική, αλλά δεν ήταν αυτό που επηρέασε. Το μήνυμα το έστειλαν οι πολίτες του μεσαίου χώρου. Εάν το έχουμε διαβάσει σωστά και πιστεύω το διαβάσαμε σωστά αυτό το μήνυμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι τις επόμενες μέρες σε προγραμματικό επίπεδο πρέπει αυτός ο κόσμος να πιστεί ότι έχει καλύτερα πράγματα να περιμένει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά με μια κυβέρνηση ΝΔ. Άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι από παρθενογένεση, έχουν πεπραγμένα, μπορεί να θυμηθεί ο κόσμος και να ανατρέξει τί συνέβη το 2010 μέχρι το 2014. Έχει γνώση ο κόσμος, ας κάνει μια σύγκριση και ας αποφασίσει δημοκρατικά και πολιτισμένα”, κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει