Συνηθισμένα μαγειρικά σφάλματα

Τα λάθη στην κουζίνα είναι κάτι συνηθισμένο, όμως μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση της τροφής σας καθώς και την ποιότητα του γεύματός σας. Εδώ θα σας εξηγήσουμε δέκα συνηθισμένα μαγειρικά σφάλματα, μερικά από τα οποία μπορεί να επηρεάζουν την υγεία σας.

Δεν δοκιμάζετε το φαγητό σας
Ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που κάνουν οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι είναι ότι δεν δοκιμάζουν το φαγητό τους. Η παράλειψη αυτής της μικρής λεπτομέρειας μπορεί να κάνει το πιάτο σας να πετύχει ή να αποτύχει. Θα πρέπει να δοκιμάζετε το φαγητό σας σε διάφορα στάδια της διαδικασίας της προετοιμασίας για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα πάνε όπως σχεδιάστηκαν.
Δεν διαβάζετε ολόκληρη τη συνταγή
mageirema-2
Μια συνταγή αποτελεί την καλύτερη οδό για ένα γευστικό γεύμα. Όμως κάποιες φορές βιαζόμαστε ή υπάρχουν πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή, έτσι ίσως παραλείψουμε κάτι που μπορεί να είναι ουσιαστικό για το αποτέλεσμα στο πιάτο.
Δεν μετράτε τα υλικά
Οι συνταγές περιλαμβάνουν πάντα τις συνιστώμενες ποσότητες για την προετοιμασία του γεύματος. Οι ποσότητες αυτές αποτελούν κλειδί για το τελικό προϊόν, εφόσον δεν θέλετε να υπερισχύσουν ορισμένες γεύσεις στο πιάτο.
Αντικαθιστάτε υλικά
mageirema-3
Υπάρχουν φορές που μπορεί να μη διαθέτουμε κάθε συγκεκριμένο υλικό, έτσι επιλέγουμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο. Πρόκειται για συνηθισμένο λάθος που μπορεί να καταστρέψει ένα πιάτο.
Τηγανίζετε πολλά φαγητά ταυτόχρονα
Είναι φυσιολογικό να θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο και χρόνο όταν τηγανίζετε φαγητά. Όταν όμως κάνετε κάτι τέτοιο, μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να τα μαγειρέψετε όλα μαζί, ενώ μερικές τροφές μπορεί να απορροφήσουν τη γεύση των άλλων.
Χρησιμοποιείτε υλικά χαμηλής ποιότητας
Η ποιότητα των υλικών σας παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του πιάτου σας. Μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι οικονομικότερο, κάτι σε προσφορά. Όμως το φτηνότερο δεν έχει πάντα την καλύτερη γεύση. Χρησιμοποιείτε προϊόντα καλής ποιότητας για καλύτερη γεύση.
Παραμαγειρεύετε το φαγητό
Η σωστή διάρκεια μαγειρέματος είναι ουσιαστική για το καλό φαγητό. Το παραμαγείρεμα μπορεί να καταστρέψει εντελώς όλη την προετοιμασία και τη σκληρή δουλειά που κάνατε για να φτιάξετε το φαγητό. Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν ένα συγκεκριμένο χρόνο μαγειρέματος, επομένως ακολουθείτε αυτή την υπόδειξη για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν πλένετε τα χέρια σας
mageirema-4
Η τήρηση σωστής υγιεινής ορίζει να πλένετε τα χέρια σας προκειμένου η τροφή σας να είναι υγιεινή. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χέρια μας μπορεί να έχουν μικρόβια τα οποία ίσως μεταφερθούν στην τροφή που πρόκειται να φάμε. Είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε προετοιμασία φαγητού.
Αλάτι
Η στιγμή της προσθήκης του αλατιού είναι ένα από τα πολυπλοκότερα στάδια στο μαγείρεμα. Το υπερβολικά λίγο ή το υπερβολικά πολύ αλάτι αποτελεί ένα συνηθισμένο λάθος στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να προσθέτετε λίγο κάθε φορά δοκιμάζοντας τη γεύση, έτσι ώστε να μην υπεραλατίσετε το φαγητό.
Δεν πλένετε τα τρόφιμα

Αυτό αφορά συχνότερα ορισμένα προϊόντα από ότι άλλα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Να θυμάστε ότι ορισμένες τροφές ψεκάζονται με παρασιτοκτόνα, έχουν κερί και μεταφέρουν μικρόβια από όλους όσους τα έχουν αγγίξει πριν καταλήξουν στην κουζίνα σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει