Συνταγματική αναθεώρηση: «Όχι» Κυρ. Μητσοτάκη σε Φ. Γεννηματά

Επικοινωνία με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την πρότασή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

Όπως είπε η κ. Σπυράκη, η θέση του είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της Ν.Δ. για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα από τα σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά, πρόσθεσε.

«Θέμα ηθικής τάξης» η υποψηφιότητα Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Ευστάθιου Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

Όπως επισήμανε η κ. Σπυράκη, «ο κ. Μαρίνος μέχρι προχθές συνεταιριζόταν με πρόσωπο -τον κ. Γ. Καρκαλή-, το οποίο έπαιρνε δουλειές από την ΗΔΙΚΑ, στην οποία ο ίδιος ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος».

«Ο κ. Μαρίνος συμβούλευε δηλαδή την ΗΔΙΚΑ να δίνει δουλειές με απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν μέτοχος. Μάλιστα η τελευταία απευθείας ανάθεση της ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο πληροφορικής τον κ. Μαρίνο δόθηκε στις 26 Μαρτίου. Στις 27 Μαρτίου ο κ. Μαρίνος μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ. Καρκαλή.

Μετά από αυτό η κυβέρνηση τον πρότεινε να διαχειριστεί τα χρήματα 2,5 εκατ. Ελλήνων, ανέφερε η κ. Σπυράκη και έκλεισε λέγοντας ότι η Ν.Δ. θεωρεί την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση «απαράδεκτη» γιατί «υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει