Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Συρία: Βομβαρδισμός θέσεων του ISIS από το καθεστώς

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σφυροκοπούσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας περιοχή στην έρημο, που παραμένει υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στα όρια της επαρχίας Σουέιντα, στη νότια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους τζιχαντιστές του ΙΚ κλιμακώθηκαν το βράδυ και συνεχίζονται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Πρόσθεσε δε ότι το καθεστώς προελαύνει στα βόρεια και στα βορειοανατολικά όρια της Σουέιντας.

Η επιχείρηση αυτή θα είναι «η έναρξη της επίθεσης του καθεστώτος για να εκδιωχθεί το από αυτόν τον θύλακα» στην Μπαντίγια (έρημο) στη Σουέιντα, συνέχισε ο Άμπντελ Ραχμάν, σύμφωνα με τον οποίο «συγκεντρώνονται μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις» από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη Δαμασκό για να αναπτυχθούν εκεί.

Οι μάχες έρχονται ετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας για την απελευθέρωση περίπου τριάντα αμάχων, παραμένουν όμηροι από τον περασμένο μήνα, όταν απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια συντονισμένων τζιχαντιστικών επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα με πάνω από 250 νεκρούς.

Χθες, ένας από τους ομήρους, ένας 19χρονος φοιτητής, αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές. To Iσλαμικό Κράτος αν και έχει δει το «χαλιφάτο» του να συρρικνώνεται, ελέγχοντας μόλις το 3% της συριακής επικράτειας, εξακολουθεί να εξαπολύει αιματηρές επιθέσεις.