Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Tελεσίγραφο» Γερουλάνου στην ΕΠΟ

«Tελεσίγραφο» προς την ΕΠΟ έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος, κατακρίνοντας την για την απόφαση που είχε εκδόσει η επιτροπή εφέσεών της για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη, στη σημερινή ολομέλεια της βουλής, ζήτησε να εφαρμόζονται οι νόμοι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα… κοπούν τα κρατικά χρήματα που δίνονται στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικα τα λόγια του κ. Γερουλάνου:

«Η δική μας η αντιπαράθεση με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, δεν είναι στο αν είναι δίκαιη ή όχι. Θα ήταν πολύ μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία μας, αν η πολιτεία κάθε φορά που η Δικαιοσύνη έπαιρνε μια απόφαση σχολίαζε το αν είναι δίκαιη ή όχι. Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτήν την απόφαση; Δεν υπάρχει μέσα στο δίκαιο του ποδοσφαίρου, δεν υφίσταται. Ή είσαι αθώος και μένεις στην κατηγορία σου ή είσαι ένοχος και φεύγεις. Το “είσαι ένοχος”, αλλά βρίσκουμε μια μεσοβέζικη λύση για να μείνεις στην κατηγορία σου, δεν υπάρχει. Αυτό μας κάνει εμάς και αναρωτιόμαστε ευλόγως, αν το δίκαιο το οποίο μόλις ψήφισε η ΕΠΟ έχει καμιά πρόθεση να το τηρήσει. Αν λες ότι σε κάθε περίπτωση θα βρίσκω μια μεσοβέζικη λύση, τότε τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να πέφτουν οι κροτίδες μέσα στο γήπεδο ή πάνω σε άλλους φιλάθλους;

Είπαμε, λοιπόν, ότι εφόσον εσείς μας λέτε με τις πράξεις σας ότι δεν ξέρετε αν θα τηρήσετε το δίκαιο και εμείς λέμε “δεν ξέρουμε αν θα σας χρηματοδοτήσουμε. Ας δούμε την πορεία σας και εδώ είμαστε για να απελευθερώσουμε τα κονδύλια, τα οποία κατά καιρούς έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την πολιτεία ή από θεσμούς που σχετίζονται με την πολιτεία”. Παρακολουθούμε, λοιπόν, τις ενέργειες που κάνουν και αντιδρούμε σε αυτές με τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει