Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

T.E. Μαγνησίας ΚΚΕ: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου “πνίγηκαν” σε μερικά χιλιοστά βροχής

Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δημοτική Αρχή Βόλου αποτελούν τους πιο συνεπείς συνοδοιπόρους της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δεκάδες πλημμυρικά φαινόμενα, υπερχείλιση χειμάρρων, κατολισθήσεις και καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας συνθέτουν το σκηνικό στη Μαγνησία μετά το πέρασμα του «Κρέοντα». Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και συντήρησης των υποδομών μετέτρεψαν μια καταιγίδα, που διήρκησε μόλις μισό 24ωρο, σε απειλή για τους κατοίκους πολλών περιοχών.

Στην Αγριά, στα Λεχώνια, στη Γατζέα, στην Πορταριά πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, έκλεισαν δρόμοι από υπερχειλίσεις χειμάρρων και από κατολισθήσεις. Σε πολλές τοπικές κοινότητες υπάρχουν μεγάλες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, ενώ στη Ζαγορά που υπέστη καταστροφές από την προηγούμενη καταιγίδα προστέθηκε και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με αίτημα να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η παραπάνω κατάσταση δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όπως και οι προηγούμενες διαθέτουν «ψίχουλα» για έργα πραγματικής προστασίας των εργαζομένων από πλημμύρες, σεισμούς, φωτιές και άλλα φαινόμενα, ενώ είναι ανοιχτοχέρηδες, με διάθεση εκατομμύριων ευρώ για έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Η αποπροσανατολιστική προπαγάνδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου να αποδώσει ευθύνες στο «κακό μας τον καιρό» και στις ευθύνες των προηγούμενων τοπικών αρχών δεν πείθουν κανέναν. Τα προβλήματα και τα σημεία του νομού που εντοπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα με την πιο μικρή καταιγίδα είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Παρ’ όλα αυτά οι πιστώσεις που διατίθενται για την προστασία είναι ελάχιστες.

Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δημοτική Αρχή Βόλου αποτελούν τους πιο συνεπείς συνοδοιπόρους της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για έργα βιώσιμης αστικής ανάπλασης, όπως ονομάζονται, για έργα «βιτρίνας» πίσω από τα οποία κρύβονται μικρότερα ή μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως και για τη «διαχείριση της ακραίας φτώχειας», με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, κ.ά. Τη ίδια στιγμή, δεκάδες επικίνδυνα υδατορέματα, σε όλη τη Μαγνησία, που διαπερνούν ακόμη και τον οικιστικό ιστό του Βόλου παραμένουν ακαθάριστα, μπαζωμένα, με σκουπίδια, με απεριποίητη βλάστηση, μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί ολέθρια.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους λαός να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν έργα και υποδομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του, θα προστατεύουν τη ζωή του. Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με  κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και εργατικό έλεγχο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί έργα που θα καλύπτουν το σύνολο των κοινωνικών αναγκών, συνδυάζοντας αρμονικά την κάλυψη των αναγκών για ασφαλείς και ποιοτικές υποδομές κατοικίας, εργασίας, άθλησης, διασκέδασης, μεταφοράς, με προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει