Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τα παιδιά που πίνουν γάλα αγελάδας βγαίνουν ψηλότερα

Δε νομίζουμε πως υπάρχει γονιός που να μη θέλει το παιδί του να βγει πολύ ψηλό. Γι’ αυτό από μικρά συνοδεύουν κάθε

μπουκιά που μπαίνει στο στόμα με τη φράση «αυτό είναι το μπόι σου».

Η είδηση που ακολουθεί θα σε κάνει να ξανασκεφτείς το ποιοτικό περιεχόμενο της διατροφής του παιδιού σου.

Όπως δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, φαίνεται πως υπάρχει στενή συνάφεια του γάλακτος αγελάδας με το ύψος που έχουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία.

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολύ απόψεις που θεωρούν ότι το γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου είναι πιο ενδεδειγμένη λύση για οικολογικούς λόγους, ο παιδίατρος Τζόναθον ΜακΓκουάιρ εξέτασε πάνω από 5.000 παιδιά από όλο τον Καναδά ηλικίας κάτω των 5 ετών, με το 51% εξ αυτών να είναι αρσενικά και 49% θηλυκά. Η διάρκεια της έρευνας για κάθε παιδί διήρκεσε 38 μήνες.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα παιδιά που κατανάλωναν αποκλειστικά γάλα αγελάδας ήταν περίπου 4 εκατοστά ψηλότερα από τα παιδιά που δεν κατανάλωναν αποκλειστικά ή καθόλου γάλα αγελάδας. Αυτό είναι και το σημαντικό στοιχείο της έρευνας του. Το να πίνει ένα παιδί μεταξύ άλλων και γάλα αγελάδας δεν αρκεί. Πρέπει να είναι αποκλειστικά αυτό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παιδί θα ψηλώνει περισσότερο όσο μεγαλώνει. Είναι κάτι που θα διερευνήσει ο κ. ΜακΓκουάιρ, αλλά τα αποτελέσματα αφορούν μόνο αυτές τις ηλικίες.

Πάντως, η αντίθετη πλευρά επισημαίνει πολύ σωστά ότι αυτό το στοιχείο δεν είναι υπεραρκετό. Δείχνει μια κατεύθυνση, αλλά δεν απαντά. Κανονικά θα έπρεπε να ελεγχθεί όλο το εύρος της διατροφής του κάθε παιδιού,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει