Τα προβλήματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε πρώτο πλάνο

Στην πρόσφατη ταλαιπωρία που προκλήθηκε σε ιατρούς και ασφαλισμένους εξαιτίας τεχνικού προβλήματος του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου και η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι το πρωί της Τρίτης, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ και δεν μπορούσαν να συνταγογραφηθούν τα φάρμακα και οι εξετάσεις στους ασθενείς.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ βγήκε εκτός λειτουργίας καθώς το πρόβλημα παρουσιάζεται σχεδόν μια φορά το μήνα από τις αρχές του χρόνου προκαλώντας πρόσθετη ταλαιπωρία στους ασθενείς αφού μένουν χωρίς τα φάρμακα που έχουν ανάγκη ενώ ταυτόχρονα προκαλείται αναστάτωση και δυσλειτουργία στα ιατρεία.

Για το λόγο αυτό ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί για ποιους λόγους εμφανίζει συνεχώς βλάβες τους τελευταίους μήνες το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, εάν θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση των επαναλαμβανόμενων τεχνικών προβλημάτων και εάν υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης του Συστήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει