Θεοδωράκης: Να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά

Από τα Χανιά από όπου και ξεκίνησε το Ποτάμι τον Μάρτιο του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσμα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα την κομματική τους ταυτότητα να ψηφίσουν για την δημιουργία ενός προοδευτικού χώρου που όπως ανέφερε: «ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε τη χώρα η οποία βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης: «τότε την ‘Ανοιξη του 2014 είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους, νέα μυαλά στη θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων. Σήμερα λέω πως πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο στους ανθρώπους που δημιουργούν, να σπρώξουμε μπροστά τις νεότερες γενιές και για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης».

Πλαισιωμένος από στελέχη του κόμματός του στα Χανιά αλλά και φίλους του από όλη την Κρήτη ο κ. Θεοδωράκης μίλησε στο ιστορικό Καφέ ΚΗΠΟΣ για τις εξελίξεις στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας τονίζοντας επανειλημμένα την ανάγκη να δημιουργηθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη. «Στις ελάχιστες ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες ελπίζω να καταφέρουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την ανάγκη για συμμετοχή. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε μιας και επιθυμούσαμε μία ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα έδινε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να ήταν παρούσα αλλά έστω και έτσι πιστεύω ότι την Κυριακή θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν για τη νέα προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει το χώρο και την πατρίδα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνοντας παράλληλα πως: «Υπάρχει το δίλημμα που υπάρχει πάντα. Θα κερδίσουν οι πολίτες ή θα κερδίσουν οι κομματικοί μηχανισμοί; Αν μάλιστα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν θα εξασφαλιστεί η ενότητα ενώ αν ψηφίσουν λίγοι και υπάρξει ασθενική διαδικασία τότε λογικό είναι πως θα υπάρξουν γκρίνιες. Λέω όμως όχι από μένα. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίστηκα τόσο πολύ, για να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν σε ένα κόμμα που το ποσοστό του δε θα είναι μονοψήφιο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει