Θεοδωράκης: «Ναι» στην φαρμακευτική κάνναβη

Την πρόθεσή του να υπερασπιστεί την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά την χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, εξέφρασε o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για το ζήτημα στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να αποφασίσει.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι «θα έπρεπε να κάνουμε ένα πιο τολμηρό βήμα και να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες. Να μην συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην ανεξέλικτη και παράνομη χρήση χασίς. Η αποποινικοποίηση θα βοηθούσε κυρίως τα παιδιά που πάντα έλκονται από το απαγορευμένο».

Γιατί καλέσαμε τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθούν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες να τοποθετηθούν σοβαρά επί του θέματος χωρίς να φοβούνται – και εδώ!- το πολιτικό κόστος». Οπως εξηγεί «αυτός είναι ο λόγος που ο Γρηγόρης Ψαριανός κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου στην αρμόδια Επιτροπή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την συμμαχία των προοδευτικών, των ενημερωμένων, των τολμηρών. Και αφού δεν μπορούμε να την πετύχουμε στην κορυφή, ας το επιχειρήσουμε σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πραγματοποιεί μία ιστορική αναδρομή αναφορικά με την καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα, αναφέρει το νομοθετικό καθεστώς του εξωτερικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει