Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε έργο 1,37 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις

Δημοπρατήθηκε το έργο αποκατάστασης των ζημιών που είχαν σημειωθεί από τις κατολισθήσεις στο Κάτω Σχολάρι, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων τον Απρίλιο του 2015. Το έργο, προϋπολογισμού 1,37 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προβλέπει την αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση του πρανούς του ρέματος.

Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα μετά τη διαδικασία της δημοπράτησης και περιλαμβάνει διευθέτηση του ρέματος, με κατασκευή κλειστού οχετού μήκους περίπου 150 μέτρων, ανακατασκευή του πρανούς ώστε να λειτουργεί ως αντίβαρο και φύτευσή του ώστε να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Οι ζημίες είχαν προκληθεί από κατολίσθηση που εκδηλώθηκε τον Απρίλιο του 2015 στις παρυφές του οικισμού του Κάτω Σχολαρίου, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Ιουλίου της ίδιας χρονιάς, το φαινόμενο συνέχισε να είναι ενεργό, ενώ οι παραμορφώσεις και μετακινήσεις του εδάφους επεκτάθηκαν πλευρικά και προς το κατάντη μέρος του πρανούς, προς την όχθη παρακείμενου ρέματος.