Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Θεσσαλονίκη: Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η παράνομη μετανάστευση, συλλήψεις διακινητών

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η παράνομη μετανάστευση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με σχεδόν καθημερινές συλλήψεις διακινητών. Σήμερα 41 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους 21 ανήλικοι, βρέθηκαν να κινούνται πεζή στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, κοντά στον κόμβο του Αγίου Αθανασίου.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για Ιρακινούς και Σύρους, οι οποίοι πιθανότατα εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή από διακινητές που ανέλαβαν να τους μεταφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής στο εσωτερικό της χώρας από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, οι αλλοδαποί στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Για την υπόθεση διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Στο μεταξύ, σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών από τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας. Χθες αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται ως μέλη συμμορίας παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έναν Πακιστανό, έναν Βούλγαρο και μία Ρουμάνα, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταφορά 12 αλλοδαπών από την Αλεξανδρούπολη προς τη Θεσσαλονίκη.