Θύμα βιασμού αποζημιώνεται με 1 δισ. δολάρια

Η Hope Cheston ήταν 14 χρονών κοριτσάκι όταν ένας ένοπλος σεκιουριτάς τη βρήκε έξω από το σπίτι φίλης της σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και τη βίασε πάνω σε ένα τραπέζι.

Κι ενώ για χρόνια και χρόνια η υπόθεσή της είχε ξεχαστεί, όπως και τόσων τραγικών θυμάτων βιασμού, πολύ πρόσφατα ανάγκασε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα σε μια ιστορική απόφαση.

Στο γεγονός ότι της επιδίκασαν αποζημίωση της τάξης του 1 δισ. δολαρίων δηλαδή, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στην Αμερική σε θύμα βιασμού, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post». «Μεγάλη νίκη» χαρακτήρισε ο δικηγόρος της κοπέλας, Chris Stewart, την απόφαση. «Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες για τις γυναίκες στις ΗΠΑ», είπε μετά στη συνέντευξη Τύπου, «είπαν πως ένα μικρό μαύρο κοριτσάκι που βιάστηκε στην κομητεία Clayton αξίζει 1 δισ. δολάρια. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για μας».

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός 11alive εξασφάλισε τα πρακτικά της δίκης, απ’ όπου μάθαμε πως ο δράστης, ο σεκιουριτάς Brandon Lamar Zachary, ακινητοποίησε τον φίλο της μικρής και τη βίασε κατόπιν σε δημόσια θέα, πάνω σε ένα τραπέζι του πικνίκ.

Η  Cheston μήνυσε την εταιρία που είχε προσλάβει τον Zachary, την Crime Prevention Agency, καθώς απέτυχε να διακρίνει τα σκοτεινά σημεία του χαρακτήρα του. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι ο ένοπλος φρουρός είχε μακρύ ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς.

Η εταιρία γνώριζε λοιπόν για την επικίνδυνη και παραβατική συμπεριφορά του υπαλλήλου της και δεν έκανε τίποτα. Ο δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει την επιχείρηση που αγνόησε όλες τις ενδείξεις που θα μπορούσαν να καταλήξουν ενδεχομένως σε κάτι κακό. Και κατέληξαν στον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει