Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση έβγαλε η ΕΡΤ για την κάλυψη του χθεσινού μαζικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία της πΓΔΜ.

Νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με την «ελλιπέστατη κάλυψη». Η κ. Μαρία Σπυράκη, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ολιγωρία της Δημόσιας Τηλεόρασης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ότι την ώρα της συγκέντρωσης, η ΕΡΤ3 προέβαλλε την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό».

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης» ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Μάλιστα χθες η ΕΡΤ χρησιμοποίησε πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τον αριθμό των συγκεντρωμένων, κάνοντας λόγο για δεκάδες πολίτες.

Η ΕΡΤ αναφέρει σχετικά:

«Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει