Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τι απαντά το κίνημα DiEM25 για τη συμμετοχή Βαρουφάκη στις Ευρωεκλογές με τη Γερμανία

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη από την ιστοσελίδα Euractiv κάνει λόγο ανακοίνωση του κινήματος  DiEM25, ιδρυτής του οποίου είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Το άρθρο της ιστοσελίδας ανέφερε ότι ο Γ. Βαρουφάκης σχεδιάζει να κατέβει στις Ευρωεκλογές του 2019 «ακόμη και αν, όπως ο ίδιος δηλώνει, η Ευρωβουλή δεν είναι πραγματική βουλή».

«Ωστόσο θέλει να κατέβει υποψήφιος στη Γερμανία ‘ώστε να δείξει ότι το Ομοσπονδιακό Σύστημα είναι πιθανό κι ότι η τρέχουσα πολιτική της Γερμανίας είναι επιζήμια για τους Γερμανούς’» ανέφερε επίσης το δημοσίευμα.

«Αυτή η φράση δεν είναι ακριβής (*). Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόθεση του DiEM25 να δώσει, στις Ευρωεκλογές του 2019, την ευκαιρία στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υποψηφίους από όλη την Ευρώπη που έχουν ενστερνιστεί τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη του DiEM25. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του DiEM25 συμμετέχουν σε μία συζήτηση για το αν και πώς ένα διεθνικό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού New Deal του DiEM25, θα μπορούσε να φτάσει ως τις κάλπες στις Ευρωεκλογές του Μαίου του 2019» αναφέρει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Για να εξηγήσει το πνεύμα και τη σημασία της διεθνικότητας, ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ως παράδειγμα την πιθανότητα του να κατέβει ένας Έλληνας στη Γερμανία, ένας Γερμανός στην Ελλάδα, ένας Ιταλός στη Γαλλία κτλ, στο νόημα ενός μοναδικού πανευρωπαϊκού ψηφοδελτίου. Δεν έγινε ποτέ καμία ανακοίνωση σχετικά με κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο σε οποιαδήποτε χώρα».

Σε έναν αστερίσκο, το κίνημα αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε πολλές συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ αλλά όχι στο Euractiv. «Iσως αυτό εξηγεί και τη δημιουργικό αυτοσχεδιασμό του ρεπόρτερ στην ερμηνεία των λεγομένων του Γιάνη Βαρουφάκη» ολοκληρώνει λέγοντας η υποσημείωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει