Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το εξαιρετικό γλυκό από την Αίγυπτο που μοιάζει με μπουγάτσα

Μοιάζει πάρα πολύ με τη δική μας μπουγάτσα αλλά μας έρχεται από την Αίγυπτο. Αυτό το υπέροχο γλυκό με κρέμα και φύλλο αξίζει τη δοκιμή σας!

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε

  • 600 γρ. ‏αλεύρι
  • 250 ml ‏γάλα
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏μαγιά ξέρη
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 ‏αυγό
  • 200 γρ. ‏βούτυρο και 1 κρόκο αυγού (για άλειμμα)
  • 1 ‏βανίλια

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 2 ποτήρια (500 ml) ‏γάλα
  • 1/2 ποτήρι ‏ζάχαρη(αν την θέλετε πολύ γλυκιά τότε βάλτε ένα ποτήρι ζάχαρη)
  • 4 κ.σ. ‏νισεστέ
  • 1 ‏αυγό
  • 1 ‏βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε χλιαρό γάλα διαλύετε την μαγιά.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη ,το αυγό και ανακατεύετε.
  3. Χώρια κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε μέσα το αλάτι και το μείγμα που έχετε διαλύσει την μαγιά.
  4. Ανακατεύετε πολύ καλά και χωρίζετε την ζύμη σε δυο μέρη (το ένα μέρος να είναι μεγαλύτερο από το άλλο).
  5. Ανοίγετε το ένα (μικρότερο) κομμάτι της ζύμης όσο πιο ψιλό μπορείτε.
  6. Την επιφάνεια την περνάτε με το βούτυρο (το οποίο το έχετε αφήσει έξω να μαλακώσει για να απλώνεται πιο εύκολα).
  7. Ρολάρετε την ζύμη και την στρίβετε να πάρει το σχήμα του σαλιγκαριού.
  8. Το ίδιο κάνετε και με το άλλο κομμάτι.
  9. Τα τυλίγετε με την μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα.
  10. Στο μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα.
  11. Βάζετε το μισό από το γάλα στην φωτιά, στο άλλο μισό ανακατεύετε όλα τα υλικά για την κρέμα.
  12. Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνετε το μείγμα και το ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  13. Την κατεβάζετε από την φωτιά και την μεταφέρετε σε ένα μπολ σκεπάζοντας την με μια μεμβράνη.
  14. Αφού περάσει μία ώρα, βγάζετε την ζύμη σας από το ψυγείο .
  15. Βουτυρώνετε το ταψάκι. Παίρνετε το μικρό κομμάτι από την ζύμη και το ανοίγετε.
  16. Το βάζετε στο ταψί και από πάνω ρίχνετε την κρέμα, την οποία την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια.
  17. Ανοίγετε το δεύτερο κομμάτι και το απλώνετε πάνω από την κρέμα τις άκρες του οποίου τις διπλώνετε κάτω από το φύλλο που είχατε απλώσει στην αρχή.
  18. Τρυπάτε όλη την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και αλείφετε με το κρόκο αυγού.
  19. Ψήνετε το γλύκισμα σας στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει