Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Ινδονησία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας εναντίον αστυνομικού τμήματος, στην οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν ακόμη δύο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq.

Η αστυνομία της Ινδονησίας σκότωσε τέσσερις από τους δράστες που επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Σουμάτρας, λίγες ημέρες έπειτα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας.

Το πρωί οι δράστες έριξαν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος του Ριάου και στη συνέχεια βγήκαν από το όχημα για να επιτεθούν στους αστυνομικούς με σπαθιά, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Σέτιο Ουασίστο, εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ένας πέμπτος άνδρας διέφυγε, ωστόσο συνελήφθη λίγο αργότερα.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν, όπως και ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν πολλοί δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν συνέντευξη Τύπου για μια υπόθεση ναρκωτικών.

Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, στις οποίες συμμετείχαν δύο οικογένειες περιλαμβανομένων των παιδιών, στη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας στο νησί Ιάβα. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως και άλλοι τόσοι δράστες, ενώ την ευθύνη ανέλαβε το Ι.Κ.

Η αύξηση των επιθέσεων προκαλεί ανησυχία για επέκταση της επιρροής του Ι.Κ. στη νοτιοανατολική Ασία και κυρίως στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.