Το κόκκινο κρασί αυξάνει τη λίμπιντο

Οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά ένα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί έχουνμεγαλύτερη επιθυμία για σεξ απ’ αυτές που προτιμούν αλκοόλ ή δεν πίνουν τίποτα παρά νερό και αναψυκτικά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής Journal of Sexual Medicine. Στην έρευνα συμμετείχαν 800 γυναίκες, ηλικίας 18 – 50 ετών, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασιού είτε οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού, και η τρίτη ομάδα όσες περιορίζονταν στην κατανάλωση τσαγιού.

Όσες κατανάλωναν περισσότερα από δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως εξαιρέθηκαν από την έρευνα για να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειες της μέθης.

Οι εθελόντριες συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας συγκέντρωσαν 27,3 μονάδες, της δεύτερης 25,9 μονάδες και της τρίτης 24,4 μονάδες. Συμπέρασμα: Το κόκκινο κρασί «ανεβάζει» τη σεξουαλική διάθεση μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες, μια πιθανή ερμηνεία της επιρροής του κόκκινου κρασιού στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών είναι ότι περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και συνεπώς αυξάνουν τη ροή του αίματος σε περιοχές-κλειδιά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία.

Όπως διαπίστωσαν μάλιστα οι επιστήμονες, οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας ήταν κατά μέσο όρο μεγαλύτερης ηλικίας από τις γυναίκες των άλλων δύο ομάδων. Αν και υποτίθεται ότι η σεξουαλική διάθεση υποχωρεί με το πέρασμα των χρόνων, πιθανότατα το κρασί αντισταθμίζει την επίδραση της ηλικίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει