Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το «μαγικό» για να διαπιστώσετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο

Έχει συμβεί σε όλους μας -τουλάχιστον, όσους τρώμε αυγά: ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου και αναρωτιώμαστε αν τα αυγά που βρίσκονται στη θήκη της πόρτας είναι φρέσκα ή αν έχουν μπαγιατέψει.

Επειδή συνήθως αγοράζουμε τα αυγά σε ποσότητα, είναι πιθανό να έχουμε ξεχάσει πόσο καιρό τα έχουμε στο ψυγείο, ωστόσο υπάρχει ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν είναι κατάλληλα για φαγητό ή όχι.

Τι κάνουμε:

Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα το αυγό. Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο για να φαγωθεί.

Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο. Μάλιστα, ο λόγος που επιπλέει είναι αέρια που έχουν μαζευτεί μέσα από το κέλυφος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει