«Το προφίλ του τοξικοεξαρτημένου» στο Εργαστήρι Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 7.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ. – Ομιλητής ο π. Σεβαστιανός Ζερβός, Κληρικός Ι.Μ.Δ. Ψυχολόγος – Υπεύθυνος ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Το προφίλ του τοξικοεξαρτημένου»

Ενότητες διαπραγμάτευσης:
• αιτιολογία εξάρτησης,
• αποτρεπτικοί παράγοντες χρήσης κατάχρησης ουσιών,
• το προφίλ του ανθρώπου στην τοξικοεξάρτηση.
Θα παρουσιαστούν και ορισμένες περιπτώσεις μελέτης.
Προβολή ταινίας.

Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου
(Αγίου Γεωργίου-28ης Οκτωβρίου)
Δ.Ε. Αγριάς του Δ.Βόλου

Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, νέους και το ευρύτερο κοινό. Βασικός στόχος είναι η προαγωγή της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των γονέων και των παιδιών και η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και η πρόληψη σε πιθανά ή μελλοντικά προβλήματα.

Από τον Οκτώμβριο του 2017 μέχρι και τον Μάϊο του 2018 θα πραγματοποιούνται μηνιαίες συναντήσεις με ειδικούς και κοινωνικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, ιατρούς, παιδαγωγούς κλπ) με στόχο την ευαισθητοποίηση και πρόληψη με βάση τις ορθόδοξες αρχές μας.

Οι θεματικές συναντήσεις αφορούν την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις εξαρτήσεις, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού της ενορίας του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου.

Λόγω των προβλημάτων που καταδεικνύονται μέσα από την καθημερινή επαφή με τους ενορίτες μας, οι θεματικές συναντήσεις θα περιλαμβάνουν τα πεδία: Σχέση γονέα – βρέφους και στάδια εξέλιξης του νηπίου, Μαθησιακές δυσκολίες, Σχολικός εκφοβισμός και ενδοσχολική βία, Διαδίκτυο, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεόραση και παιδιά, Η μεταβατική περίοδος της εφηβείας, Πρόληψη εξαρτήσεων ( ουσίες, τζόγος κλπ.), Περιβαλλοντική αγωγή- οικολογία, Αθλητισμός και διατροφή.

Οι συναντήσεις θα έχουν τη μορφή εργαστηρίων, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν εκτός της πληροφόρησης και την εμπειρία συμμετοχής σε ομάδα και της ανταλλαγής απόψεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει