Το σπιτικό φάρμακο που βοηθά στην δυσπεψία και το κρύωμα

Eνα σπιτικό γιαστροσόφι με πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Ωστόσο, πρέπει να το παίρνει κάποιος με μέτρο και με σωστό, υγιεινό τρόπο.

Συγκεκριμένα, πρέπει να διαλυθεί στο νερό ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στον οισοφάγο, όπως κάνουν τα οξέα.

Μαζί με σκόρδο, τζίντζερ είναι ό,τι πρέπει για το κρύωμα. Μπορείς να προσθέσεις μπαχαρικά και μέλι που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Τα επίπεδα υψηλού σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Αυτό το σπιτικό φάρμακο αυξάνει την ικανότητα της ινσουλίνης να διασπάσει τη ζάχαρη κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μπορεί, λοιπόν, να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα πριν και μετά τα γεύματα αλλά και πριν τον ύπνο. Ακόμη είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Το “μυστικό” αυτό γιατροσόφι, δεν είναι άλλο από το… Μηλόξυδο!!

Ποια είναι αυτά όμως τα θετικά που προκαλεί αυτό το σπιτικό φάρμακο στο σώμα μας; Ειδικοί εξηγούν.

Βοηθά στην δυσπεψία και την παλινδρόμηση

Το μηλόξυδο μπορεί να σε ανακουφίσει, καθώς η παλινδρόμηση είναι αποτέλεσμα χαμηλού οξέος του στομάχου και όχι υψηλό.

Όταν βιαζόμαστε, το σώμα μας δεν παράγει αρκετό οξύ του στομάχου και παγκρεατικά ένζυμα. Έτσι, αντί να απορροφήσει την τροφή, γίνεται η ζύμωση στο στομάχι και νιώθουμε καούρα.

Ανακατέψτε 1-2 κουταλιές μηλόξυδο με νερό και καταναλώστε το 15 λεπτά πριν το γεύμα για να βοηθήσει στην πέψη.

Διατηρεί τα σωστά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Τα επίπεδα υψηλού σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Το μηλόξυδο αυξάνει την ικανότητα της ινσουλίνης να διασπάσει τη ζάχαρη κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μπορεί, λοιπόν, να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα πριν και μετά τα γεύματα αλλά και πριν τον ύπνο. Ακόμη είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης

Η πηκτίνη, ένας σύνθετος υδατάνθρακας και διαλυτή ίνα που υπάρχει στα μήλα και στο ξύδι τους, είναι υπεύθυνη για τη μείωση της χοληστερίνης. Η κακή χοληστερίνη αποβάλλεται από τον οργανισμό με την πηκτίνη.

Φεύγει το κρύωμα

Το μηλόξυδο, μαζί με σκόρδο, τζίντζερ είναι ό,τι πρέπει για το κρύωμα. Μπορείς να προσθέσεις μπαχαρικά και μέλι που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει