Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον έρχεται στον Βόλο!

Ο Βόλος είναι ο πρώτος σταθμός του 2018 για το πρωτοποριακό πρόγραμμα Youth Empowered, που έχει στόχο να δώσει στους νέους, γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Η αναζήτηση εργασίας είναι από μόνη της μία πλήρης απασχόληση. Θέλει κανείς να επενδύει μεθοδικά χρόνο στη σύνταξη του βιογραφικού,  στο γενικό προφίλ, σε διαρκές training αλλά και στη σωστή δικτύωση. Ο όρος «δια βίου μάθηση» δεν έχει βγει τυχαία. Αν οι γονείς μας αλλάξαν 4 με 5 φορές εργασία, η γενιά των 30άρηδων θα αλλάξει γύρω στις 10 με 11 και η επόμενη γενιά γύρω στις 22 φορές. Οι όροι αλλάζουν, το παιχνίδι αλλάζει και σε αυτήν την εποχή οι ευκαιρίες είναι πολλές. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή καθοδήγηση και δεξιότητες, ώστε να μπορέσουν οι νέοι αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες  και να τις διεκδικήσουν με τον πιο σύγχρονο και δυναμικό τρόπο.

Αυτή την καθοδήγηση και αυτές τις δεξιότητες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν οι 100 συμμετέχοντες στο σεμινάριο του Προγράμματος Youth Empowered, που θα πραγματοποιηθεί 20-23 Μαρτίου στον Βόλο.

Η συμμετοχή στο Youth Empowered είναι δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής μέσα από την ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει εξειδίκευση και συνοδεύεται από βεβαίωση παρακολούθησης. Οι διαδραστικές ασκήσεις και παρουσιάσεις των μεντόρων του προγράμματος, βοηθούν τους νέους να προετοιμαστούν  αποτελεσματικά για την αγορά εργασίας. Μέσα από προσομοίωση συνέντευξης και καθοδήγηση, θα μάθουν πώς μπορούν να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίσει, άλλα και να προετοιμαστούν σωστά για μία συνέντευξη που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Γνωρίζοντας και συνομιλώντας από κοντά με στελέχη της αγοράς θα ξεκινήσουν το δικό τους δίκτυο στην αγορά εργασίας, αποκτώντας ταυτόχρονα βασικές γνώσεις οικονομικών, project management, αλλά και τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, θα μάθουν πως να χρησιμοποιούν έξυπνα και αποτελεσματικά τα social media για να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό προφίλ για μελλοντικούς εργοδότες.

To Youth Empowered ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με εταιρείες, οργανισμούς, και στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr, για να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Παράλληλα, με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, το Youth Empowered διαθέτει και μία διαδραστική  πλατφόρμα e-learning, το www.youthempowered.gr. Εκεί, με μία απλή εγγραφή, μπορεί ο κάθε  νέος να έχει πρόσβαση σε  επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από τους μέντορες του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους. Μέχρι σήμερα στην διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 2,800 ενώ ήδη περισσότεροι από 150 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια Youth Empowered που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει