Τουλάχιστον 11.000 μόνιμοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται φέτος στο δημόσιο

Χρονιά πρόσληψης τουλάχιστον 11.000 μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ φιλοδοξεί η Κυβέρνηση να είναι η φετινή χρονιά ,εκμεταλλευόμενη την ευνοική μνημονιακή αναλογία που προβλέπει μια πρόσληψη ανά τρεις αποχωρήσεις ,σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, είτε με το σύστημα των μορίων ,είτε με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Στόχος είναι το αργότερο έως τα μέσα του έτους να έχουν υλοποιηθεί όλοι οι διαγωνισμοί και να έχουν εκδοθεί οι τελικοί κατάλογοι επιτυχόντων.

Αναλυτικά οι θέσεις σε φορείς και Οργανισμούς του δημοσίου που έχουν προκηρυχθεί η πρόκειται να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ τους ερχόμενους μήνες είναι οι εξής:

1) Η έκδοση έως τις αρχές του Φεβρουαρίου της μεγάλης, σε αριθμό θέσεων ,προκήρυξης για την πρόσληψη 8.845 μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων σε δήμους (κεντρικές υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) όλης της χώρας ,σε ειδικότητες όπως χειριστές μηχανημάτων, υπάλληλοι στην καθαριότητα, οδηγοί απορριμματοφόρων κλπ.

Ήδη από το ΑΣΕΠ ορίστηκε η Κεντρική Επιτροπή που θα τρέξει τον διαγωνισμό, ενώ με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης οι τωρινοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων θα λάβουν μπόνους 17 μορίων ανά μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών.

Οι απολαβές των υπαλλήλων που θα προσληφθούν από τους δήμους θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των δήμων. Από τις 8.845 θέσεις οι 5.000 θα αφορούν υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης,οι 3.722 υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 123 προορίζονται για υποψηφίους Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

2) Εκκρεμεί αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα .Η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδοθεί τον Μάρτιο του 2018 και θα αφορά υπαλλήλους εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ,ΤΕ και ΠΕ σε ειδικότητες όπως γιατροί, υπάλληλοι φύλαξης, νοσηλευτές ,κοινωνικοί λειτουργοί κλπ

3) Στις αρχές της Ανοιξης αναμένεται και η έκδοση από το ΑΣΕΠ μιας ακόμη μεγάλης προκήρυξης για την πρόσληψη 510 μονίμων υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ και σε ειδικότητες όπως διανομείς ταχυδρόμοι, εσωτερικής εκμετάλλευσης (κατηγορίας ΔΕ εκπαίδευσης), οδηγοί, διαμετακομιστές κλπ

4) Ηδη άρχισε να τρέχει από τις 3 Ιανουαρίου και έως στις 22 του ίδιου μήνα η χρονική περίοδος για την υποβολή των συστημένων επιστολών στο ΑΣΕΠ (εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση συν δικαιολογητικά) για τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη 548 υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Εφοριακοί και τελωνειακοί). Με βαση την προκήρυξη 1Γ/2017 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο νομικής, διοικητικά- οικονομικα πτυχία, και στατιστικής, ενώ στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνονται η γνώση Η/Υ και η καλή γνώση αγγλικής η γαλλικής η γερμανικής γλώσσας.

5) Από την ερχόμενη Δευτέρα έως στις 29 Ιανουαρίου έχει οριστεί με βάση την προκήρυξη 16Κ/2017 η υποβολή των αιτήσεων από υποψηφίους για 62 θέσεις εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού.(Κεντρική Υπηρεσία, εφορείες Αρχαιοτήτων, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης κλπ)

6) Εως τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για 103 θέσεις σε φορείς του δημοσίου, εκ των οποίων 90 στην ΕΥΔΑΠ(85 εργάτες και 5 αποθηκάριους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) και 13 επίσης υπαλλήλους Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, στη Διώρυγα της Κορίνθου και στον οίκο Ναύτου.

7) Αναμένεται αίτημα στο ΑΣΕΠ από το Υπουργείο Πολιτισμού για έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 200 μονίμων φυλάκων, με ειδικότητες όπως Φύλακες και νυχτοφύλακες αρχαιοτήτων.

8) Η ΕΥΔΑΠ σκοπεύει την Ανοιξη να ζητήσει από το ΑΣΕΠ την προκήρυξη τουλάχιστον 220 θέσεων Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης(τοπογράφοι μηχανικοί, προγραμματιστές, τεχνίτες αυτοκινήτων κλπ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει