Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Έλληνες στρατιωτικούς: Να αποφύγει η Ε.Ε. παρεμβατικές ανακοινώσεις στην Δικαιοσύνη.

Να αποφύγει η Ε.Ε. παρεμβατικές ανακοινώσεις στην Δικαιοσύνη αναφορικά με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς συνέστησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, τονίζοντας ότι η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Σχολιάζοντας τη σαφή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών είπε: «Σε αυτό το κείμενο υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες. Αυτοί οι στρατιώτες συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από την Ε.Ε. την αποφυγή παρεμβατικών ανακοινώσεων στην δικαιοσύνη».

Η Άγκυρα απέρριψε ως απαράδεκτες τις έντονες επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Ακσόι να δηλώνει ότι «η Ε.Ε. υποστηρίζει Ελλάδα και Κύπρο μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση».