Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τούρτα σοκολατίνα

Η τούρτα σοκολατίνα είναι για όλες τις ώρες , είναι φουλ στη σοκολάτα και ετοιμαστείτε να ξεχάσετε τα πάντα μόλις την γευτείτε!

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 150 γρ ανάλατα αλεσμένα ‏Φουντούκια ψημένα
  • 100 γρ ‏Άχνη ζάχαρη
  • 62 ml ‏Κρέμα γάλακτος
  • 62 γρ λιωμένη ‏Κουβερτούρα
  • 75 γρ μόνο ασπράδια ‏Αυγά
  • 10 γρ ‏Κορν φλαουρ

Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε:

  • 500 ml ‏Κρέμα γάλακτος
  • 375 ml ‏Γάλα
  • 750 γρ ‏Κουβερτούρα

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ ‏Κουβερτούρα
  • 250 ml ‏Κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού ‏Μέλι

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνετε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα και ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την βάση μαζί.
  2. Χρησιμοποιείστε τσέρκι 25 εκ με αποσπώμενη βάση, απλώνετε λαδόκολλα στην βάση του κι αδειάζετε το μείγμα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο σας) για 15 λεπτά.
  3. Σε περίπτωση που φουσκώσει τρυπάμε ελάχιστα με ένα πιρούνι. Μόλις ψηθεί , αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά, αφαιρείτε προσεκτικά την λαδόκολλα και την τοποθετείτε στην αποσπώμενη βάση μέσα στο τσέρκι.

Για την κρέμα σοκολάτας :

  1. Βράζετε το γάλα και περιχύνετε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα καλά.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει καλά. Ενσωματώνετε την μισή κρέμα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύετε σιγά σιγά και προσθέτετε και την υπόλοιπη.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. Την αδειάζετε πάνω στην βάση που έχετε μέσα στο τσέρκι και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 24 ώρες.

Για την επικάλυψη :

  1. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αδειάζετε σε μπολ όπου έχετε τεμαχίσει την κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτετε το μέλι.

Συναρμολόγηση :

  1. Αφού έχει παγώσει καλά η τούρτα, την βγάζετε από την κατάψυξη, προσεκτικά αφαιρείτε το τσέρκι και την τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα με την αποσπώμενη βάση μαζί.
  2. Μόλις έχετε φτιάξει το γλάσο της επικάλυψης κι όπως είναι παγωμένη η τούρτα ξεκινάτε να την περιχύνετε με το γλάσο οδηγώντας το με μια σπάτουλα από το κέντρο προς τα πλαϊνά. Θέλετε να καλύψει όλη την επιφάνεια της τούρτας ομοιόμορφα. Αφήνουμε την τούρτα στην συντήρηση του ψυγείου πριν την σερβίρετε.

*Για διακόσμηση μπορείτε να καραμελώσετε φουντούκια και να τα τοποθετήσετε διάσπαρτα πάνω στην τούρτα , μπορείτε να βάλετε κομματάκια κουβερτούρας αφού πρώτα την λιώσετε και την αφήσετε να κρυώσει ή εναλλακτικά μπορείτε να τρίψετε κουβερτούρα πάνω στην τούρτα. Ανάλογα το γούστο σας κάνετε και την διακόσμηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει