Τρ. Πλαστάρας : «Χωρίς όραμα και προοπτική ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου»

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προϋπολογισμό χωρίς όραμα και χωρίς καμία προοπτική στήριξης των Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων του Νομού μας υποβλήθηκε την  Τετάρτη 11-12-2019 προς έγκριση στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Ο Προϋπολογισμός ήρθε προς ψήφιση πολύ αργά, συντάχθηκε με προχειρότητα και το βασικότερο δεν περιείχε τα πραγματοποιηθέντα έσοδα-έξοδα του 2019, στοιχείο απαραίτητο σε κάθε προϋπολογισμό κάθε Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.
Ειδικότερα, παρατηρήσαμε ότι τα αναμενόμενα έσοδα για το 2020 είναι υπερβολικά αυξημένα και σε σχέση μ’ αυτά που τελικά εισπράχθηκαν το 2018 είναι κατά 1.000.000€ περισσότερα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εξωπραγματική, παράλογη και αναιτιολόγητη διόγκωση ,προσπαθώντας να ισοσκελιστούν  υπέρογκες και προς συγκεκριμένους αποδέκτες δαπάνες.
Στις δύσκολες αυτές εποχές καταγράφονται αδικαιολόγητες αυξήσεις προς τους εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες, κάποιοι εκ των οποίων  απουσιάζουν συστηματικά από τα διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου, ακόμη και σε υψίστης σημασίας θέματα , όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού. Καταγράφεται δε υπερβολική και αδικαιολόγητη αύξηση  και στις δαπάνες συμμετοχής στις Επιτροπές όπου συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ., προκαλώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους συναδέρφους μας , οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και την ετήσια συνδρομή τους.
Συμπερασματικά, ο Προϋπολογισμός είναι μία πρόχειρη παράθεση  αριθμών , που δεν απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις, δεν εκπληρώνει τους σκοπούς λειτουργίας του Επιμελητηρίου και σε καμία περίπτωση δεν προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του  και γι’ αυτό καταψηφίστηκε από την παράταξή μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει