Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τραμπ: Υπάρχουν καλές πιθανότητες ο Κιμ να κάνει το σωστό, μέχρι τότε… κυρώσεις.

Την αισιοδοξία του για έναν πιθανό συμβιβασμό με τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα όσα έμαθε για τη συνάντηση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Για χρόνια και κατά τις θητείες πολλών κυβερνήσεων, όλοι έλεγαν ότι η ειρήνη και η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου δεν είχε ούτε καν μικρές πιθανότητες. Τώρα υπάρχουν καλές πιθανότητες ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνει το σωστό για τον λαό του και την ανθρωπότητα. Ανυπομονώ για τη συνάντησή μας!», ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Συνέχεισε μάλιστα σημειώνοντας: «Έλαβα μήνυμα χτες τη νύχτα από τον Σι Τζινπίνγκ της Κίνας ότι η συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πήγε πολύ καλά και ότι ο Κιμ ανυπομονεί για τη συνάντηση μαζί μου. Στο μεσοδιάστημα, δυστυχώς, οι σκληρότερες δυνατές κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν με κάθε κόστος!».

Η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας αναμένεται, εάν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, εντός Μαΐου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει