Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τραμπ: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας είναι καλύτερες από ποτέ

Ίσως δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν αναπτύξει καλύτερη σχέση», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας το δείπνο που είχε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο Ανάκτορο Μπλένχαϊμ, την Πέμπτη το βράδυ.

Κατά την προσγείωσή του στο Τσέκερς, στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία της Βρετανίας, όπου μαζί με τη Μέι θα αναλύσουν τις λεπτομέρειες πάνω στη Λευκή Βίβλο για το Brexit, ο Τραμπ εμφανίστηκε σαφώς πιο αισιόδοξος για τη βιωσιμότητα των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sun» o Αμερικανός πρόεδρος, αν και δήλωσε ότι συμπαθεί τη Μέι, σχολίασε ότι η Λευκή Βίβλος για τη μελλοντική σχέση της χώρας με την Ε.Ε. είναι «πολύ διαφορετική από αυτό, που ψήφισαν οι πολίτες» κάτι, που όπως είπε, θα επηρεάσει αρνητικά και τις διμερείς διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία. «Το πιο πιθανό είναι να διαπραγματευόμαστε με την Ε.Ε. αντί με τη Βρετανία, επομένως αυτό μάλλον θα σκοτώσει τη συμφωνία» τόνισε.

«Είναι δύο πολύ πολύ παραγωγικές ημέρες… Είχαμε ένα δείπνο, όπου αναπτύξαμε ίσως τις καλύτερες σχέσεις που είχαμε ποτέ. Σήμερα μιλάμε για το εμπόριο, μιλάμε για τον στρατό. Παρακολουθήσαμε ορισμένα εκπληκτικά πράγματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τα οποία πραγματοποιούνται εδώ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ . Και η σχέση είναι πολύ πολύ δυνατή», τόνισε ο Τραμπ.