Τρόμος στον Καναδά: Τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό

Ως τρομοκρατικό διερευνάται ένα περιστατικό στον Καναδά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Ένας άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό και στη συνέχεια παρέσυρε πεζούς με το όχημα που οδηγούσε.

Το περιστατικό συνέβη την πριν λίγες ώρες στην πόλη Εντμοντον στον Καναδά, όταν ένας άνδρας διέκοψε την ξέφρενη πορεία που είχε αναπτύξει με το όχημα  του πέφτοντας πάνω σε ένα περιπολικό.

Μάλιστα δεν ακολούθησε σύλληψη, καθώς ο άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικό με μαχαίρι και μετά τον έβαλε στα πόδια, με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον βρουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Σκοτ Πάτινσον, ο δράστης έριξε πολλαπλές μαχαιριές στον αστυνομικό πριν χαθεί στο πλήθος, ενώ εκείνη την ώρα ο δρόμος ήταν γεμάτο κόσμο, καθώς όλοι είχαν μαζευτεί στο γήπεδο για να ένα τοπικό ματς.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας το βαν του ήταν νοικιασμένο, ενώ στο μπροστινό κάθισμα υπήρχε και μία σημαία του ISIS.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. «Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας, ενώ θεωρεί πως έπεσαν και πυροβολισμοί. «Το φορτηγό έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ίσως και με 80 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό και γεμάτο κόσμο δρόμο».

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα μετά τον συμβάν,  ένα λευκό φορτηγό  σταμάτησε σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ενώ το ανθρωποκυνηγητό ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Ο αστυνομικός αναγνώρισε το όνομα του οδηγού το οποίο ήταν το ίδιο με του ιδιοκτήτη του βαν, που είχε δώσει το φορτηγό στον δράστη.

Ο ύποπτος στη συνέχεια έτρεξε με ταχύτητα και μπήκε μέσα από το σημείο ελέγχου της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δεύτερη καταδίωξη στην ίδια περιοχή.

Το βαν τελικά αναποδογύρισε μετά από την καταδίωξη που έγινε από τους αστυνομικούς  και ο ύποπτος συνελήφθη και είναι υπό κράτηση, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι το ίδιο άτομο με την πρώτη απόπειρα που έγινε στο Εντμοντον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει