Τροπολογία για την επέκταση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος

Τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο σχέδιο νόμου, με τίτλο «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», που αφορά την απασχόληση συνταξιούχων μελών ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και την επέκταση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την τροπολογία, καταβάλλονται εφεξής μειωμένες σε ποσοστό 60% οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές για τα μέλη, τους προέδρους και αντιπροέδρους των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους και για όσο χρόνο διατηρούν την ιδιότητα αυτή. Σήμερα, η καταβολή των ανωτέρω συντάξεων αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή των υπηρεσιών αυτών. Η ισχύς της εν λόγω διάταξης ξεκινά από τις 13 Μαΐου 2016.

Επιπλέον διευρύνονται οι περιπτώσεις χορήγησης του εξωιδρυματικού επιδόματος που προβλέπεται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 42 του ν. 1140/1981, με την καταβολή αυτού και σε όσους πάσχουν από ασθένειες οι οποίες, κατά την κρίση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, επιφέρουν την ίδια μορφή αναπηρίας με τις παθήσεις της τετραπληγίας και παραπληγίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει