Τσακαλώτος: Τα αφτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει

«Τα αφτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει και όπως τα έχετε… αγαπήσει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, απαντώντας σε δημοσιεύματα βάσει των οποίων κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη, του «τράβηξαν τα αφτιά».

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα είναι ανακούφιση για το Σώμα, όπως είναι και για ‘μένα, ότι, όπως θα έχετε προσέξει, δεν έχουν μεγαλώσει τα αφτιά μου τις τελευταίες τρεις ημέρες» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Διαβάζω ότι πήγα στις Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αφτιά για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει. Καμία συζήτηση δεν έγινε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Διαβάζω ότι μας τράβηξαν τα αφτιά για τα προαπαιτούμενα και επειδή έχουμε καθυστερήσει, ότι μας έβαλαν καινούργια προαπαιτούμενα. Αλλά οι δημοσιογράφοι που το λένε αυτό δεν έχουν διαβάσει καν τις ανακοινώσεις της Ε.Ε., ότι ήταν 113 προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος του προγράμματος και 95 που προσπαθούμε να τα κάνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν έχει αλλάξει τίποτε πάνω σε αυτό. Διαβάζω ότι μου τράβηξαν τα αφτιά και επειδή καταθέτουμε νομοσχέδια, χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει. Πρέπει να σας πω ότι ούτε και γι’ αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά στις Βρυξέλλες και στη συνάντηση που είχα εγώ και ο Γιώργος Χουλιαράκης με τον Πιέρ Μοσκοβισί», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η Αθήνα το έχει παρουσιάσει στους θεσμούς και «μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις», αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι πως «δεν υπάρχει καθόλου back tracking» και ότι είναι ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο που διευρύνει τα δικαιώματα με έναν τρόπο που πρέπει να έχει βαθιά υποστήριξη.

«Πρέπει να σας πω ότι δεν έγινε καμία αναφορά με τον κ. Μοσκοβισί σε αυτό το νομοσχέδιο, ούτε και σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που να έχουμε καταθέσει, και ότι μας ζητάνε, όπως διαβάζω, ότι πρέπει να το πάρουμε πίσω» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που οραματιζόμαστε για πώς βγαίνουμε από την κρίση. Είναι μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ώστε όταν θα βγούμε από την κρίση, να βγούμε με αρχές, με αξίες και θεσμούς που δεν θα μας επιστρέφουν στο οικονομικό μοντέλο προ του 2009».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει