Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τσαβούσογλου: Εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

«Δεν επιθυμούμε παζάρι» ανέφερε ο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στον γερμανικό ενημερωτικό ιστότοπο «Zeit Online» απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο και βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία στις φυλακές της Αδριανούπολη.

Όπως ανέφερε το περιστατικό διερευνάται από την τουρκική δικαιοσύνη για το αν ήταν λάθος ή έγινε από πρόθεση.

Στην ερώτηση αν οι δυο στρατιωτικοί θα επιστραφούν σύντομα στην Ελλάδα, απάντησε: «Δεν ξέρω, πέρασαν τα σύνορα παράνομα. Πίσω από αυτό το γεγονός τι υπάρχει; Εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Αρμόδιοι να το ερευνήσουν είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Είναι λάθος ή έγινε από πρόθεση; Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό το θέμα».

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος του «Zeit Online», ρώτησε αν «θα ανταλλάξετε τους Έλληνες στρατιώτες, με τους πιλότους του ελικοπτέρου που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016;» και ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε.

«Όχι, δεν επιθυμούμε ένα τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα, στο τουρκικό έδαφος τους συλλάβαμε. Για την έκδοση των εν λόγω πιλότων, έχουμε απευθύνει επίσημο αίτημα στην Ελλάδα εδώ και καιρό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει