Τζούμας στο Marconi 96,1: Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας… Θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, δίκαιοι και δημοκρατικοί!

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Έτρεξε αρκετά πράγματα η πρώην Δημοτική Αρχή, όπως η ανακύκλωση και το νερό, τα συνεχίζουμε και προχωράμε για να κάνουμε τον Δήμο σύγχρονο και την Σκιάθο ακόμα πιο γνωστή…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, με αφορμή το Συντονιστικό για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ο κ. Τζούμας, ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε και στις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, ξεκινώντας από τις επιδόσεις επιστολών προς τους Δημότες για τη νέα ευεργετική ρύθμιση για τις οφειλές στους Δήμους, στην οποία, όπως αποκάλυψε, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και συνέχισε αναφερθείς στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος, όπως τόνισε χρειάστηκε πολύ δουλειά, ωστόσο μέσω αυτού θα επιτευχθεί ένας σύγχρονος δήμος και θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίες.

Στη συνέχεια ο κ. Τζούμας μίλησε για τα βήματα που αφορούν στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί 1 με 2 Οκτωβρίου στο Παρίσι και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ο Δήμος Σκιάθου, με την βοήθεια του υπουργείου Τουρισμού.

Ο νέος Δήμαρχος του νησιού έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα έργα που πρέπει να εντάξει ο Δήμος στην ΟΧΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν και στην ΔΕΥΑ, στο Κάστρο, σε αναστηλώσεις μοναστηριών και του Μπούρτζι αλλά και σε ασφαλτοστρώσεις.

Συνεχίζοντας την συζήτηση περί προγραμμάτων χρηματοδότησης, ο κ. Τζούμας είπε ότι ο Δήμος προετοιμάζεται και για την κοινή συνάντηση Δήμων και Περιφερειών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της οποία επιδιώκονται συναντήσεις.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην καθημερινότητα των Σκιαθιτών, τονίζοντας ότι “θέλουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες, δίκαιοι και δημοκρατικοί”. Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε στα έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή Πρεβεζάνου, αναγνωρίζοντας ότι ξεκίνησε την ανακύκλωση και έτρεξε πολλά θέματα για το νερό, τα οποία θα συνεχιστούν, ενώ τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του στόλου καθαριότητας αλλά και της δημιουργίας μελέτης διαχείρισης για τον ΧΥΤΑ.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει