Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Β. Κικίλιας: Αδύναμος Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, δεν έχει το σθένος να αποπέμψει τον Π. Καμμένο

«Η σημερινή παράσταση του κ. Καμμένου θα ήταν φάρσα εάν δεν ήταν τραγωδία, κι ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «έδωσε τη Μακεδονία και κράτησε την καρέκλα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», ο βουλευτής Α΄ Αθηνών τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία, με την πρόταση μομφής της ΝΔ, να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, που δίνει μεταξύ άλλων τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους γείτονες». Ωστόσο, «δεν το έκανε κι αυτό του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «όταν ο εταίρος της κυβέρνησης λέει πως διαφωνεί με μια συμφωνία υψηλής πολιτικής αξίας κι ο κ. Τσίπρας δεν έχει το πολιτικό σθένος να τον αποπέμψει», τότε είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11 Ιουλίου, όπου από τη μία ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα στηρίξουν τη συμφωνία για το Μακεδονικό κι από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παρίσταται, αλλά θα διαφωνεί. «Η στάση αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι μια σοβαρή, αλλά επιβλαβής και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα» σημείωσε.

Για το εάν ο κ. Καμμένος εννοεί πραγματικά όσα είπε σήμερα, ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως «εάν εννοούν όσα λένε, είναι θέμα χρόνου να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να λυτρωθεί η χώρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι θεατρίνοι».

«Ό,τι και να κάνουν, όση λάσπη κι αν πετάξουν, ο ελληνικός λαός θα δώσει εμφατικά την απάντηση στις εκλογές» τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει