Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Β. Κικίλιας: Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα οι απέναντι αποθρασύνονται

Για εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «με την ενδοτική πολιτική του δεν μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου» οι γείτονες «αποθρασύνονται».

«Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και υποχωρείς -και το κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα κι η εσωτερική πολιτική σκηνή- τόσο οι απέναντι αποθρασύνονται. Το κάνει για τα Σκόπια, το κάνει για τα Ίμια, το κάνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου, το κάνει για τους τσάμηδες, που ξαφνικά εγείρουν αξιώσεις από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. καταλόγισε τον πρωθυπουργό πως, όπως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας και απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, το ίδιο πράγμα κάνει και στα εθνικά.

Υπενθύμισε ακόμη πως «ο κ. Κοτζιάς πριν από ένα μήνα, έδειχνε με το δάχτυλο τους πολιτικούς αντιπάλους και θριαμβολογούσε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη», υποστηρίζοντας «πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολυδιάστατη και πολυσύνθετη εξωτερική πολιτική κι έχει επιτυχίες»

«Τώρα τι έχει να πει που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, λέει ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος;» διερωτήθηκε αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση της Άγκυρας. «Κι εμείς απαντήσαμε, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία. Οι Τούρκοι μας είπαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και οι κύριοι της κυβέρνησης, απάντησαν δια του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία. Αυτή είναι σοβαρή, στιβαρή εθνική πολιτική;», πρόσθεσε.

Σημείωσε τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έτειναν χείρα βοηθείας από την πρώτη στιγμή και προσέφεραν ουσιαστική συνεννόηση στα εθνικά θέματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει