Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Β. Λεβέντης: Έως τον Σεπτέμβριο οι εκλογές

Έως τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι εκλογές όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξηγώντας ότι από τον Αύγουστο και μετά η κυβέρνηση θα κόψει μισθούς και συντάξεις.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο κ. Λεβέντης προσέθεσε, επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων ότι ο πρωθυπουργός «θα το πάει μέχρι του σημείου που μπορεί και εκείνη τη στιγμή θα κάνει εκλογές», ωστόσο, εξέφρασε τη διαφωνία του «με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα» γιατί, όπως είπε « ο ίδιος επιθυμεί να υπάρχει μία σοβαρή κυβέρνηση».

«Εγώ φοβάμαι περισσότερο τον Μητσοτάκη από τον Τσίπρα γιατί είναι φιλελεύθερος» σημείωσε ο κ. Λεβέντης και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα διαλέξει μεταξύ δύο δεξιών», καθώς, όπως εξήγησε, «ο κ. Τσίπρας από Αριστερός μεταλλάχτηκε σε Δεξιό».

Ερωτηθείς εάν θα συνεργαζόταν με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΕΚ απάντησε: «Ούτε πεθαμένος δεν θα κουβέντιαζα με τον κ. Τσίπρα γιατί δεν έχω καμία σχέση μαζί του. Μόνο που κραύγαζε αριστερά και μετά έγινε δεξιότερος όλων, έπρεπε να κάνει χαρακίρι. Για να μείνει στην εξουσία τα υπογράφει όλα».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Λεβέντης είπε ότι «όσοι έχουν αφήσει ανεξόπλιστη τη χώρα θα πάνε φυλακή» και εξέφρασε το φόβο ότι η Ελλάδα «θα χάσει νησιά γιατί η Τουρκία θέλει να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα».

Σχολιάζοντας την παρουσία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Βασίλης Λεβέντης είπε: «Εάν ήθελαν χειροκροτήματα είχαν τον κ. Μητσοτάκη. Το Κίνημα Αλλαγής είναι συγκόλληση ετερόκλητων πραγμάτων, δεν έχει μέλλον γιατί τα βαρίδια του παρελθόντος είναι εκεί».