Βενιζέλος: Με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία

«Υποθέτω ότι το όνομά μου μπήκε στην υπόθεση από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, που δεν με αφήσατε έξω, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Προαναγγέλλετε την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο. Γιατί υπάρχει αυτή η επιτάχυνση; Γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στα θέματα της οικονομίας εξατμίστηκε. Γίνατε τα καλύτερα delivery boys της τρόικας. Στην οικονομία γλείφετε εκεί που φτύνατε» συνέχισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης το διάστημα 06.2013-01.2015 και πρώην υπ. Οικονομικών το διάστημα 06.2011-03.2012.

«Για πρώτη φορά στα 15 χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο. Βεβαίως δεν έχουν κανένα δίκιο, αλλά αυτά είναι οι συνέπειες για τη χώρα λόγω της ανικανότητας των κυβερνώντων» υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση ζητά την εύκολη διαφυγή που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Είναι η πιο ανεύθυνη και η πιο επικίνδυνη διαφυγή» τόνισε ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

«Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει. Και αυτό το έχει αναλάβει συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε «σε ένα υπαρκτό ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, εναποτίθεται μία πολιτική σκευωρία».

«Έχετε προαναγγείλλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Εχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας» επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

«To Documento είναι η εφημερίς της κυβερνήσεως και συνεχίζει τις επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει