ΒΟΛΟΣ: Από πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, έφυγε από τη ζωή το 11χρονο αγγελούδι στο “Αχιλλοπούλειο”

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας

Σε πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα οφείλεται, σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας όπου διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος του 11χρονου αγοριού, το οποίο κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος θα συνεχιστεί στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας, όπου θα διερευνηθεί ποιο ήταν το βακτήριο ή ο ιός που προκάλεσε την πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός μαθητής δημοτικού σχολείου από τη Νέα Ιωνία Βόλου, εισήχθη στο “Αχιλλοπούλειο” την Τρίτη με υψηλό πυρετό και έντονους πόνους στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου

Αγόρι 11 ετών, κάτοικος Ν.Ιωνίας Βόλου, προσήλθε στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο προς διάγνωση στις 25/02/2020 τα ξημερώματα, συνοδευόμενο από τους γονείς του. Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, διενεργήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά φαρμακευτική αγωγή.

Στις 26/02/2020 τα ξημερώματα και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο για 1 ώρα, αλλά απέβησαν άκαρπες. Ώρα θανάτου 06:20 στις 26/02/2020.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια νεκροτομής-νεκροψίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει