Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΒΟΛΟΣ: Χειροπέδες σε 50χρονο για απάτη, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του

Παρίστανε τον τελωνειακό που πουλούσε κατασχεμένα δήθεν λιπάσματα – Συνελήφθη σε επιχείρηση της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Βόλου με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου απάτη σε βάρος 62χρονου που διαπράχθηκε στο Βόλο.

Συνελήφθη ως δράστης στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 50χρονος για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται για το ίδιο αδίκημα δύο ακόμη συνεργοί του, ηλικίας 57 και 65 ετών.

Ειδικότερα, ο 50χρονος προσποιούμενος υπάλληλο Τελωνείου το προηγούμενο τριήμερο προσέγγισε τον 62χρονο, με το πρόσχημα ότι είχε τη δυνατότητα να του πουλήσει σε συμφέρουσα τιμή ποσότητες κατασχεμένων λιπασμάτων. Στη συνέχεια, ο δράστης μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του που παρουσιάστηκαν ως μεσάζοντες για τη μεταφορά των λιπασμάτων στην Αθήνα, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 62χρονο, πείθοντάς τον αρχικά να τους παραδώσει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 3.900 ευρώ.

Ακολούθως, ο 50χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βόλο και συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την εκ νέου συνάντηση που είχε με τον 62χρονο, προκειμένου να παραλάβει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό, για την ολοκλήρωση της αγοράς και μεταφοράς των λιπασμάτων.

Από την κατοχή του 50χρονου κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όπως εξακριβώθηκε χρησιμοποιούσε κατά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί του, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει